Alvisbilvard

Vårstäda husbilen inför säsongspremiären

Vårstäda husbilen inför säsongspremiären

Vårstäda husbilen inför säsongspremiären

Vårstäda husbilen inför säsongspremiären. Den härliga husbil och husvagn säsongen närmar sig med stormsteg i takt med att vintern övergår till vår. Snart är det dags att damma av din kära kärra och ge sig ut på vägarna igen mot härliga resor i Sverige eller kanske Europa. Vad som än väntar är det några förberedelser du behöver göra innan för att säkerställa att din husbil eller husvagn är redo för säsongspremiären.

Först och främst finns det några viktiga detaljer du måste ha koll på innan du låter din husbil rulla ut ur sitt vinteride.

Se till att ställa på fordonet om du haft det avställt under vintern, detta kan du enkelt göra med hjälp av Transportstyrelsens app. 

Dubbelkolla med ditt försäkringsbolag gällande fordonets försäkring. 

Redan nu kan det även vara relevant att boka in service och besiktning av din husbil eller husvagn. Det blir snabbt fullbokat och långa väntetider senare på våren när säsongen startar. 

På Vincents har vi hittat en värdefull artikel med fler viktiga tips och praktiska saker att ha koll på inför säsongen. Klicka här för att komma till artikeln.

Nu till det vi är bäst på: Vårstädningen.

Även om du tvättade din husbil eller husvagn inför vinterförvaringen kan den, efter en lång vinter, stått och samlat damm. En uppfräschning har aldrig skadat och ett rent fordon, både på insidan och utsidan, bidrar till att den håller sig i bättre skick längre. 

Du måste vara varsam när du tvättar en husbil eller husvagn

När du tvättar en husbil eller husvagn gäller det att vara varsam när det kommer till att tvätta fönster, ventiler, väggar och limfogar. Du ska även undvika att använda högtryckstvätt eftersom den hårda strålen kan skada fordonets material och i vissa fall tätningar och lister. 

Var även varsam när det kommer till val av medel. Undvik starka medel och använd rengöringsmedel speciellt framtagna för campingfordon. Du ska alltid läsa och följa instruktionsboken tillhörande din husbil eller husvagn när det kommer till tvätt.

Tvätta lättare

Att tvätta en hel husbil eller husvagn kan vara klurigt eftersom fordonet är stort. En grundregel är att tvätta uppifrån och ned, låt smutsen följa gravitationen och börja rengöra övre delen av husbilen för att sedan röra dig nedåt. 

Detta var bara några av de många tips som finns när det kommer till att tvätta din husbil eller husvagn. 

Vi har bilvårdare som är proffs på husbil och husvagns tvättar som gärna hjälper till när du ska tvätta ditt fordon inför säsongen, och alla andra dagar. Du kan redan idag kika in våra tjänster här och missa inte vår kampanj under april. Vi har pangpriser på våra två mest populära paket för husbil och husvagn, där du kan spara upp till 1000 kr. 

Vi ser till att din husbil eller husvagn är helt redo för säsongen och önskar dig många trevliga mil bakom ratten i ditt rullande hem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top