Alvisbilvard

Vad innebär bilvård?

Vad innebär bilvård?

Vad innebär bilvård?​

Vad är bilvård? Bilvård kan beskrivas som att ta hand om bilen för att den ska bibehålla bästa möjliga skick. Till exempel vill man genom bilvård undvika rost och ta hand om lacken för att bilen ska tåla alla utmaningar den utsätts för.

Utvändig bilvård

När det talas om bilvård är det ofta utvändig bilvård som man tänker på först. Utvändig bilvård handlar främst om att ta bort smuts, ta hand om lacken och undvika rost. Det görs exempelvis genom regelbunden utvändig tvätt, flygrostborttagning och lackskydd. För prisets skull vid eventuell försäljning är det väldigt viktigt att hålla rosten borta från alla delar av bilen då rostfläckar sänker värdet snabbt.

Invändig bilvård

Bilvård handlar också om att ta hand om insidan av bilen. Genom att hålla bilen fräsch invändigt håller man borta dålig lukt och eventuella farliga bakterier som kan samlas där inne. För dig som spenderar mycket tid i bilen blir invändig bilvård extra viktigt! Detta görs genom regelbunden invändig rengöring som dammtorkning, dammsugning och tvätt av gummimattor.

Ta hand om din bil

Bilvård är ett brett begrepp och kan inrymma många olika delar men handlar i det stora hela mer om det kosmetiska än det mekaniska. Genom att hålla bilen fin behåller man även större del av värdet på bilen. En ny bil bör alltså tas väl om hand om direkt genom exempelvis lackskydd som gör att utsidan skyddas bättre mot pollen, insekter, fågelspillning och smutspartiklar i luften. Alla bilar bör också kontinuerligt rengöras både utvändigt och invändigt.

Behöver du hjälp med bilvård?

Vi på Älvis Bilvård hjälper dig ta hand om din bil året om. Vi erbjuder bilvård, rekond och däcktjänster i Umeå. Boka en tid här via vårt bokningssystem eller kontakta oss på 090-200 78 52

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top