Alvisbilvard

Vad är flygrost?

Vad är flygrost?

Vad är flygrost?

Bromsdamm (järnpartiklar, eller så kallat flygrost) är omöjligt att undvika och kommer att skada lacken om man inte aktivt motarbetar spridningen.

Vad är flygrost?

Alla bilar använder ett bromssystem som frigör järnpartiklar vid bromsning. På insidan av fälgen fastnar det därefter mycket bromsdamm som sedan sprids vidare till övriga delar av karossen. Partiklarna som hamnar på lacken oxiderar snabbt och skapar små rostfläckar.

Hur får man bort flygrost?

Det finns egentligen bara ett alternativ för att hantera bromsdamm och det är med ett flygrostborttagningsmedel. För att medlet ska få sin bästa effekt så bör man först ha gjort en grundlig rengöring på sin bil så man även får bort salt och asfalt som annars kan ha lagt sig i vägen. När medlet läggs på, så “blöder” bilen en röd färg från där broms dammet fastnat. Det kan krävas ett par omgångar för att verkligen få bort allt bromsdamm, men slutresultatet blir att både färska och redan oxiderade små järnpartiklar försvinner helt.

När ska man göra en flygrostborttagning?

Eftersom flygrostborttagning är en hjulnära tjänst så passar det utmärkt att göra i kombination med däckbyte. Det beror förstås lite på hur man använder sin bil, men med normal användning så räcker det oftast med att göra en flygrostborttagning två gånger per år.

I våra paket Utvändig bilrengöring L-XXL, In- & utvändig bilrengöring L-XL och vid utvändig rekond ingår flygrostborttagning. Boka din tid här!

Välkommen till oss, vi hjälper dig hålla bilen fräsch året om!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top