Alvisbilvard

Tvätta bilen på vintern

Tvätta bilen på vintern

Tvätta bilen på vintern

Det kan kännas onödigt att tvätta bilen på vintern då den snabbt blir smutsig igen på grund av det varierande vädret och snöslask. Av den anledningen tvättar många bilen mer sällan under vinterhalvåret, trots att det är just av den anledningen som man bör tvätta bilen minst lika ofta som under sommaren!

För att hålla bilen i fint skick längre krävs tvätt med jämna mellanrum. Dubbdäck som används under vintern river upp mer smuts än sommardäcken gör, därför fastnar också mer smuts på bilen. Ju längre smutsen får sitta kvar, desto svårare blir det sen att få bort den. Genom att låta smutsen sitta kvar ökar även risken för korrosion och rost, vilket i sin tur minskar bilens värde drastiskt.

Under vintern saltas även vägar för att snö och is ska smälta. Vägsalt fastnar lätt på bilen och sliter på bilens lack. Även detta är en av anledningarna till att bilen måste rengöras med jämna mellanrum – för att hålla lacken fin längre. Saltet går inte bort med vanlig avfettning. Därför behövs oftast salt- och asfaltborttagning under vinterhalvåret för att få bilen helt ren.

Det är även viktigt att tvätta bilen på vintern då smuts gör att lackens och registreringsskyltens reflekterande förmåga försämras. Det orsakar att bilens synlighet blir sämre, något som är väldigt viktigt under den mörka årstiden.

Det finns alltså flera anledningar till att tvätta bilen under vintern. Främst handlar det om att hålla lacken fin och därmed behålla bilens skick. Dubbdäckens tendens att riva upp mer smuts och varierande väder som orsakar mer smuts innebär inte att du ska avvakta med tvätten, istället kan det behövas mer regelbunden tvätt!

Är det dags att tvätta bilen? Vi på Älvis Bilvård hjälper dig hålla bilen fräsch året om. Kolla in våra olika paket och boka eller ring 090-200 78 52 så hjälper vi dig.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top