Alvisbilvard

Rekond eller bilrengöring?

Rekond eller bilrengöring?

Rekond eller bilrengöring?

Rekond eller bilrengöring? Vi på Älvis Bilvård erbjuder olika paket som delas upp i rekond och bilrengöring. Men vad är skillnaden mellan rekond och bilrengöring kanske du funderar då?

Bilrengöring

En bilrengöring är egentligen vad det låter som, tvätt och rengöring av bilen invändigt, utvändigt eller både och. Med en vanlig bilrengöring avlägsnas bland annat smuts, damm, insekter och andra föroreningar från bilen. I våra olika paket ingår även olika extratjänster som kan exempelvis ta bort salt, asfalt eller flygrost från bilen. Man kan helt enkelt säga att det är som att bilen tar en vanlig dusch med shampo, balsam och duschtvål, men med en extra hårinpackning om det behövs. Behöver bilen däremot en spadag med peeling, fotskrubb och massage, ja då är det en rekond vi snackar om. 

Rekond

En rekond är en mer omfattande process som syftar till att återställa bilens utseende och skick genom att grundligt rengöra och vårda bilens exteriör och interiör. Beroende på paket kan en rekond innefatta steg som polering av lacken för att ta bort mindre repor och förbättra glansen, applicering av vax eller lackskydd för att skydda lacken mot väder och slitage, rengöring av interiören inklusive stolar, mattor och instrumentbräda, samt behandling av material som läder eller tyg för att återställa deras skick och utseende. Rekond till skillnad från en bilrengöring är mer inriktad på att ge bilen en mer djupgående rengöring och förbättra dess helhet.

Sammanfattningsvis kan man säga att biltvätt är en mer grundläggande rengöringsprocess som fokuserar på att få bilen ren, medan rekond är en mer omfattande process som vårdar och återställer bilens skick och utseende. Rekond är mer tidskrävande än en vanlig biltvätt.

Vi har många olika paket av bilrengöring och rekond för att du ska kunna hitta det som just din bil behöver. Läs mer om alla våra tjänster och boka din tid här.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top